Onze Menus
Voorgerechten
-
TERRINE VAN GEITENKAAS €16,50
met Abrikozen, Pistachenoten en Amandelen geserveerd met Rode Wijn Sjalotten en Knoflook en Honing Flatbread
-
JUMBO GAMBA’S IN KATAIFI €18,50
met Saffraan-Risotto, Cherrytomaatjes en Bisqueschuim
-
GEBAKKEN COQUILLES €18,50
met een Tarte Tatin van Venkel en Dragon-Beurre Blanc
-
MILLE FEUILLE €18,50
van Huis Gerookte Eendenborstfilet met Crème van Foie Gras en Vijgen gepocheerd in Rode Wijn en Port
Tussengerechten
-
GEROOSTERDE FLESPOMPOEN-GEMBERSOEP €12,50
met Kaneel, Irish Mist en Kokoscréme
-
HALVE PORTIE HUISGEMAAKTE RAVIOLI €12,30
gevuld met Feta, Gerookte Maîs en Gepofte Knoflook, met Parmezaanschuim en Pijnboompittendressing
-
SPOOM MET CITROENSORBETIJS €14,50
en Louis de Sacy Extra- Brut Champagne om uw smaak te zuiveren
Hoofdgerechten
-
HUISGEMAAKTE RAVIOLI €24,50
gevuld met Feta, Gerookte Maîs en Gepofte Knoflook, met Parmezaanschuim en Pijnboompittendressing
-
FILET VAN KABELJAUW €27,50
met een Walnotenlaag, Rode Bieten-Risotto en Schuimige Saus van Gorgonzola
-
FILET VAN DORADE €27,50
met Gepofte Knoflookpuree, Tomatencoulis, Zeekraal, Huisgedroogte Kerstomaten en Romige Saffraansaus
-
PARELHOENFILET €29,50
gevuld met Kruidenroomkaas en Waterkers met Honing-Bospeentjes, Tartiflette van Reblochon en Spek en Romige Saus van Porcini
-
HERTENBIEFSTUK €29,50
met een Taartje van Champignon-Duxelle en Shropshire, Gekonfijte Rode Kool, Truffel-Aardappelpuree en Rode Wijn-Portjus
Nagerechten
-
TAARTJE VAN CHOCOLADE EN HAZELNOTEN €11,50
met Gezouten Karamel en Banaan-Rumcrémeux €11,50 – geserveerd met een glas Plantation Sealander Rum + €8,50
-
BRIOCHE ‘BREAD AND BUTTER PUDDING’ €11,50
met Dadels en ‘Boozy’ Toffeesaus
-
BAILEY’S PANNA COTTA €11,50
gevuld met Pure Chocolademousse
-
SGROPPINO €11,50
Citroensorbetijs, Prosecco en Absolut Vodka
-
SELECTIE VAN VERSCHILLENDE SOORTEN KAAS €14,50
geserveerd met een glaasje 2003 Colheita Port + €9,50
Witte Wijnen
Mooie rijke stijl Chardonnay. In de geur aroma’s van gekonfijt fruit en geroosterd brood. De smaak is heel direct met veel fruitinvloeden zoals die van mango. Daarna blijft deze lang hangen waarbij de invloed van het hout waarneembaar wordt en wat kruidige accenten naar voren komen.
Uitbundig fruitige geur met peperige citrus, grapefruit, groene pruim en mineralen. Strak droog en crispy van smaak met tonen van groene appel, citrus en peer met een lange minerale afdronk.
Deze VDP Erste Lage Grauburgunder komt van de kalkmergelbodems van de Laufener Altenberg en wordt spontaan vergist, gevolgd door twaalf maanden rijping op de lie in grote houten vaten en vervolgens ongefilterd gebotteld. In de geur ontdekken we rijpe appel, sappige peer en meloen elkaar, aangevuld met een fijne kruidigheid uit het hout en een ziltige toets van de kalkrijke bodem. Het resultaat is een wijn met een harmonieuze balans tussen fruit, romigheid en verfijnde mineraliteit.
De kalkrijke bodems rond Montemarzino, Montegioco en Monleale geven deze Timorasso zijn minerale spanning en lengte. Een volle en complexe wijn met aroma’s van rijpe perzik, honing en amandel, met structuur en diepte, dankzij acht maanden rijping op de fijne lies. De afdronk is droog, precies en opvallend lang. Favoriet van de Chef-kok!
Een klassieke Pouilly-Fumé van vier verschillende terroirs, met een fijne balans tussen fruit, frisheid en mineraliteit. In de neus rijp geel fruit, citrus en een vleugje toast, gedragen door een subtiel rokerige ondertoon.
Strakke, frisse Chablis met uitgesproken mineraliteit en levendige zuren. In de neus citrus, groene appel en een vleug natte steen. De smaak is puur en gespannen, met een fijne ziltigheid en lange, droge afdronk. Typisch noordelijk terroir op Kimméridgien-kalk komt hier mooi tot uiting.
Deze Verdejo heeft een houtlagering gehad van 8 maanden op nieuw Frans eiken. Hierdoor is de wijn geweldig in de mond, vol en romig. Daarnaast complex en elegant met verfrissende citrustonen in balans met de zuurgraad en een lange en kruidige afdronk. Favoriet van de eigenaresse!
Afkomstig van stokken uit 1930, de oudste van het domein, geplant op klei met fijn grind als goed drainerende ondergrond. Door de lage opbrengsten ontstaat een geconcentreerde wijn met structuur en verfijning. De 16 tot 20 maanden rijping geven rondheid, diepte en een zachte vetheid. In de neus rijp steenfruit, amandel en een hint van brioche. Vol en zijdezacht in de mond, met de kenmerkende balans van kracht en elegantie die Meursault typeert.
Rode Wijnen
Deze Primitivo heeft een dieprode kleur. In de geur fruitsmaken zoals die van kersen en bramen verpakt in chocolade. Deze komen in de smaak mooi terug aangevuld met die van vanille en cacao. Opvallend is vooral de frisheid die deze wijn bezit.
Een krachtige en gelaagde rode wijn met intense expressie en frisse zuren. In het glas onthult de wijn diepe aroma’s van bramen, zwarte bessen en een vleug vanille, verfijnd met subtiele houttonen dankzij gedeeltelijke rijping op Frans eiken. De smaak is vol en rond, met rijp donker fruit, zachte kruidigheid en fluweelzachte tannines.
Aroma’s van rijpe kers, framboos en een vleugje rozenblad, aangevuld met zachte kruidigheid. De smaak is elegant en soepel, met fijn rood fruit en een lichte aardse toon. De tannines zijn verfijnd en afgerond, waardoor de wijn een toegankelijke maar gelaagde afdronk krijgt.
Gemaakt van 85% syrah en 15% grenache, afkomstig van kalkrijke bodems. Na tien maanden rijping in barriques presenteert de wijn zich robijnrood in het glas, met een ingetogen neus van kleine rode vruchten en subtiele kruidigheid. In de mond soepel en elegant, met een goede structuur zonder aan lichtheid in te boeten.
Een complexe en krachtige rode wijn. De neus is intens met aroma’s van rijp zwart fruit, vanille en sappig rood fruit. In de mond toont de wijn zich rijk en gelaagd, met een frisse aanzet, gevolgd door tonen van kruiden, garrigue, rokerigheid en ronde tannines. Dankzij ruim 2 jaar vatrijping en een jaar flesrijping is de structuur verfijnd en de afdronk indrukwekkend lang en in balans. Favoriet van de Chef-kok!
Deze Châteauneuf-du-Pape opent met aroma’s van wilde bloemen, zwarte bes en een vleugje kruiden. In de mond krachtig en vol, met rijpe zwarte vruchten, fluweelzachte tannines en een hartige ondertoon. De blend van Grenache, Syrah, Mourvèdre en Muscardin zorgt voor structuur, diepgang en balans.
Aan de voet van de Corton-heuvel levert Les Crapousuets een uitgesproken krachtige en gelaagde wijn, afkomstig van oude stokken op diepe, kalkrijke kleibodems. De kleur is helder robijn met diepte; de neus opent op rode bessen en rozen, verfijnd en zuiver. In de mond combineert hij rijpe fruitintensiteit met stevige, terroirgedragen tannines en een vleug florale elegantie. De structuur is rijk en vol, maar met voldoende soepelheid. Favoriet van de eigenaresse!
Iconische Barolo van Giorgio Rivetti, gemaakt van 70 jaar oude wijnstokken. “There is only one secret behind a great wine: an exceptional grape!” Geconcentreerd en verfijnd, met tonen van rozen, rijpe kersen en een vleugje tabak. Stevige structuur en indrukwekkend lange afdronk.
Rosé Wijnen
Cinsault,/Grenache: Deze verfijnde Rosé uit de Coteaux d’Aix-en-Provence betovert met zijn prachtige zalm kleur, bijna bleek en delicate aroma’s van aardbeien en perziken. In de mond onthult hij een harmonieus samenspel van fruitige tonen en verfrissende citrusaccenten. Smaak is complex, zacht, rond en verfijnd. Heerlijk rijp citrusfruit, hints van bloesem en rozen. Lange licht kruidige afdronk.
Carmenere / Corvina / Syrah / Trebbiano di Lugana: Bleekroze, bloemig bouquet met impressies van rood fruit (kersen, frambozen) dat zich voortzet in de levendige en frisse smaak met een kruidige toets. … 11 minuten is de tijd die de tractor nodig heeft om de geplukte druiven naar de wijnkelder te brengen …11 minuten is de tijd waarin de druiven zacht geperst worden … 11 minuten blijven de druivenschillen in contact met de most waardoor de lichte kleur verkregen wordt voor deze rosé. Een sappige, smaakvolle rosé die het verdient om het hele jaar door gedronken te worden.
Desserts Wijnen
Deze zoete wijn, bestaande uit Muscat Blanc à Petits Grains en een klein percentage Muscat d’Alexandrie heeft een heerlijk intens bouquet met hints van exotisch fruit, perziken en rozen. In de mond is de Saint-Roch Muscat de Rivesaltes vol en intens, met een geweldige balans en lengte, evenals een indrukwekkende fruitigheid van begin tot eind.
Een amberkleurig, volledig zoete druivensap van de “gouden moscatel” met een rijke en zwoele geur van gekarameliseerde suiker en rozijnen hetgeen ook terugkomt in de smaak.
Deze donkerbruine, zoete, ‘dikke’ dessertwijn heeft de smaak van rozijnen en zongedroogde vijgen.
Bubbles
- FOLLADOR PROSECCO SPUMANTE BRUT · Glas €8,90 · Fles €44,50
- MEROTTO, GRANI DI NERO, SPUMANTE GRAN CUVÉE ROSÉ BRUT· Glas €9,50 · Fles €47,50
- LOUIS DE SACY EXTRA-BRUT CHAMPAGNE · Glas €15,50 · Fles €77,50
- 2016 TAITTINGER MILLESIME CHAMPAGNE · Fles €110,00
Cocktails
-
APEROL SPRITZ €10,50
-
SGROPPINO €11,50
Lemon Sorbet, Prosecco & Absolut Vodka
-
NEGRONI €11,50
-
ZAZA’S MULE €12,50
Grey Goose Vodka, Free Tree Ginger Beer, Limoen & Munt
-
BOBBY’S DRY GIN & FEVER TREE INDIAN TONIC €12,30
met Sinaasappel & Kruidnagel
-
MONKEY 47 GIN & FEVER TREE MEDITERRANEAN TONIC €14,30
met Sinaasappel & Dragon
-
SEEDLIP SPICE 94 NON ALCOHOLIC GIN & TONIC €11,30
